Meidän kämppä: Lastenhuone

Kelloja siirretty, minkä seurauksena oli pakko ottaa muutaman tunnin päikkärit ennen postauksen tekoa. You know what I mean.

Tänään pääsette kierrokselle meidän lastenhuoneeseen! Huoneessa asustaa tällä hetkellä poika 4-vee ja tyttö 2-vee, eli överiksi ei oo voinu vetää pinkkiin eikä siniseen. Värejä oon kuitenkin yrittänyt nyt lisäillä, kun lapset tykkää. Katotaan kauanko mun mustavalkonen pääni kestää!

IMG_7273

Nostalgiasyistä haluan ensin esitellä lastenhuonemuutoksen parin vuoden takaa, joka tehtiin, kun tyttö oli jokusen kuukauden ikäinen ja oli aika siirtyä lastenhuoneeseen nukkumaan. Uudempi, mustavalkoinen sisustus siis kuvissa oikealla. Voi että noista vanhoista IKEAn kukkaverhoista tulee hyviä muistoja, poika katsoi niitä vauvana joka ilta nukkumaan mennessä ja hymyili..se oli niin liikkistä <3! Mun lapset vaan tykkää väreistä ja kuvioista, pakko se on hyväksyä.

IMG_1975

Mutta nyt siis tänhetkiseen tilanteeseen. Kuvissa näkynyt valkoinen kerrossänky odottaa edelleen alakerran varastossa uutta tulemistaan, mutta tilan säästämiseks ja lasten toiveesta huoneessa on nyt parvisänky, joka toimii myös perhepetinä.

IMG_7267

Parvisängyn alle ja ympärille mahtuukin sitten kaikenlaista. Tykkään että kaikelle on oma paikka, se helpottaa järjestyksen säilymistä ja leikkejäkin. Suosin myös mieluummin muunneltavia ja pitkään kiinnostavia leluja, joissa voi käyttää mielikuvitusta, niinkun legoja ja barbeja, sen sijaan että huone olis täynnä lelukrääsälaatikoita.

Sängyn alla on jo aiemmin blogissa esitelty legolaatikko. Sen vieressä on itse vanhasta patjasta ja pussilakanasta väsäämäni sohva, joka toimii myös vieraspatjana tai vaikka majana tarvittaessa. Voisinkin esitellä sen tarkemmin lähitulevaisuudessa, koska lapset tykkää ja se säästää tilaa. Sohva on tehty lukupaikaksi lapsille (sitä aikaa odotellessa), ja päällä on IKEAN vuodekatos, joka on tuunattu ebaystä tilatulla pompom-nauhalla.

IMG_7272

Sohvan toiselle puolelle saatiin mahdutettua isomummun IKEAsta ostama leikkikeittiö, kun tyttö alkoi olla niin kiinnostunut kotileikeistä. Leikkikeittiön tuunaus on mietinnässä, ja viimeistään se on ajankohtainen, jos ja kun pääsemme muuttamaan isompaan asuntoon, johon mahtuu tyttöjen ja poikien huone erikseen. Värimaailma valikoituu sitten sen mukaan. Prosessi tosin saattaa kestää, kun mulle tosiaan käy vaan tässä talossa olevat neliöt..!

IMG_7271

Ikkunan edessä onkin sitten mun lempparijuttu lastenhuoneesta, nimittäin barbitalo! Siitä haaveilin koko lapsuuden, ja nyt voin viimeinkin alkaa käsitellä tätä traumaa elämällä tyttäreni kautta. Tai sitten annan sen vaan nauttia siitä itse : ). Barbitalon tuunauksesta on myös tulossa erillinen postaus. Pysykää siis kanavalla!

barbie

Huoneeseen mahtuu säilytystilaakin kiinteiden kaappien lisäksi, ja yksi pöllö on saanu jäädä IKEAn Älgört-hirviverhojen seuraksi. Pöllöt tekee sitten varmasti paluun kun pojat saa oman huoneen!

pöllö

Runsaan säilytystilan lisäks tavarakaaokseen oon kehitelly myös hauskoja säilytysratkaisuja, esimerkiks pehmolelut roikkuu yhdessä nurkassa paksusta narusta pyykkipojilla, ja näyttää tykkäävän siitä. Läheisyys tuo turvaa!

IMG_7325

Loppuun vielä tällainen sisustusvinkki: Tavallisen lampunjohdon voi myös ite päällystää liimaamalla siihen kangasta, niin että se tuo hauskan lisän sisustukseen! Käytin ite tässä lampussa samaa kangasta, kuin on verhoissakin. Verhoja ommellessa jäi just sopivan pitunen suikula yli, ja poishan ei heitetä hyvää tavaraa ; )

IMG_7324

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s