Legojuhlat

Viime perjantaina täällä koitti kauan odotettu juhlapäivä, kun me pidettiin legojuhlat. Postauksessa ensinnäkin vinkkejä legojuhlia varten, mutta myös yleisiä, hyväksi havaittuja juttuja, joita lastenjuhlien järjestämisessä kannattaa ottaa huomioon.

Valmistelut oli alkanu koristeiden teolla jo aiemmin, ettei jää viime tippaan. Osan ideoista keksin ite, ja osan nappasin Pinterestistä, joka on tosi hyvä ideavarasto ylipäänsä ihan kaikkeen. Tavoitteena oli pitää juhlabudjetti mahdollisimman pienenä, joten kaikki yritettiin tehdä ite ja mielellään materiaaleista, jotka meillä jo oli. Tykään myös ekologisuudesta, yritän huomioida ettei roskaa tulis ihan valtavasti. En nyt kuitenkaan sitten ala vuolemaan koristeita kaarnasta kuitenkaan. Pientä tasapainoilua stressin määrän minimoimisessa oli jouduttava tekemään, kun turvonneilla sormilla ja huonosti nukutun yön jälkeen askarteluvire ei oo se parhain. Normaalitilanteessa olisin saattanu panostaa vähän enemmän.

IMG_7474

Lasten kanssa yhdessä tulostettiin ja väritettiin legoukkoja koristeeksi muun muassa ikkunaan. Googletin vaan hakusanoilla ”free printable lego”, ja sitten tussit esiin. Ens kerralla käytän kyllä värittämiseen puuvärejä, olin unohtanu miten piinallista on yrittää saada tasasta pintaa tusseilla!

IMG_7481

Charlesille oli myös oma haaste, pyysin arjen sankaria tekemään lusikoille ja lautasliinoille telineet legoista. Pyysin kyllä poikaakin, koska taitoa kyllä olis riittäny, mutta ne järjettömät kilarit korjausehdotuksista johti sitten työn delegoimiseen toisin. Meillä oli valmiina hirvee kasa valkosia juhlatarvikkeita, niin tällä tavalla pöytään tuli kuitenkin vähän väriä.

IMG_7486

Ilmapalloja oli tietenkin oltava, niillä on niin kiva leikkiäkin juhlissa. Harvemmin tulee kellekään haavoja vaikka meno ois villiäkin, lukuunottamatta mun tärykalvoja ja hermoja, kun ne pallot puhkee ja pelästyn. Mä tykkään tehdä juhliin mieluummin näyttävän ruokapöydän, kun ripotella koristeita ympäri kämppää. Se on jotenkin vaikuttavamman näköstä, ja toisaalta siivous on paljon helpompaa. Ilmapallojen lisäksi laitettiin lamppuun roikkumaan duplopalikoita.

IMG_7483

Kun koristelut ja siivoukset oli hoidettu, niin aloin väsäämään kakkuja. Tein ihan peruslegopalikan han hermojen säästämiseksi. Netistä löyty kyllä hienoja legoukkomuotteja ja vaikka mitä, ois voinu rakentaa vaikka millasen legomaailman!

IMG_7502

Tein vahingossa ensin tavallisen laktoosikakun, ja sitten tajusin etten tiedä onko jollain ruoka-ainevammoja, joten Charles kävi kaupassa hakemassa tarvikkeet toiseen kakkuun. Kirjotin kauppalistaan että vihreä/sininen/keltainen sokerimassa, koska eka kakku oli päällystetty punaisella. No kaupasta tuli sitten tietty yks jokaista väriä, mikä olis ehkä asettanu haasteita yksvärisen päällisen teolle, jollei miehellä ois ollu laajoja väriopin tietoja hallussa: vihreehän on sinisen ja keltasen yhdistelmä! Pienellä vatkaamisella saatiin siis yks valtava vihreä sokerimassamöykky aikaan. Kyllä korkeakouluopinnoista hyötyä on!

Sitten katettiin juhlapöytä, ja yritetiin pitää lasten näpit erossa siitä. Vieraat toi ihania legoaiheisia herkkuja, kuten legopäitä, jotka oli tehty kuorruttamalla vaahtokarkkeja keltaseks värjätyllä valkosuklaalla. Tietysti pöydästä löyty myös sipsejä, muumikeksejä ja muita takuuvarmoja herkkuja. Mukit on tehty itse liimaamalla Lego Ninjago -naamoja tavallisiin sinisiin kertsimukeihin. Ja joo, ei ehkä niin ekologista, mutta kertsiastiat on kyllä aina käytössä meillä lastenjuhlissa, vaan aikuiset saa käyttää oikeita kuppeja : )

IMG_7518

Vieraat oli sen verran pieniä, että kauheesti ei ollu suunniteltua ohjelmaa, siihen täytyy panostaa sitten kouluiässä enemmän. Meillä oli vaan yks piirrettyjen legoukkojen etsintäkilpailu, ja kun kaikki oli löydetty, niin jokainen sai palkinnon. Se toimi hyvin, kun ikäjkauma oli melko iso. Kaikkien lasten vanhempia oli pyydetty etukäteen salaa ostamaan ja paketoimaan omalle lapselleen n. 5 euron legolahja, niin lahjat oli sitten kaikille varmasti mieluisia, ja kaikille tuli hyvä mieli.

IMG_7515

Muuten juhlaohjelma koostui herkuttelusta, leikkimisestä ja vanhempien höpöttelystä, ja kivaa oli. Pojan mielestä kivointa oli, kun tuli lempikaveri kylään, ja tytön mielestä kivointa oli lahjaksi saatu legoheppa.

Neiti 2-vee kysyi vieraiden lähdettyä, että voidaanko nyt lähteä sinne juhliin, ja pikku herra 4-vee aloitti omat juhlat alusta : D. Ilmeisesti lapset on siinä suhteessa ainakin tulleet äitiinsä – The party never stops!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s