DIY Barbietalo ja muita barbijuttui XOXO

Nyt luvattu postaus tee-se-itse barbietalosta maanantain kunniaksi!

Heti kun tyttö oli syntyny, niin mielessä alko tietysti(?!) pyöriä barbiet. Barbietalon suunnittelinkin jo kauan ennen kun tyttö ite alko niistä kiinnostua. Runkona on siis valkonen IKEAn Kallax-hylly, jossa on sattumalta just sopiva huonekorkeus barbeille. IKEAsta tarttui mukaan myös HUSET-nukkekodin kalusteet.

IMG_7690

Taas pääsi appiukko tuunausapuun, kun tilasin hyllyyn mittojen mukaan vanerisen taustalevyn ja katon, jonka voi asettaa hyllyn päälle. Niistä tuli täydelliset, ja katossa on se hyvä puoli, että sitä ei ole tarvinnut kiinnittää hyllyyn, vaan se pysyy hyvän suunnittelun ansiosta paikallaan, eli mitään jälkiä hyllyyn ei jää. Se on kätevää jatkokäyttöä tai vaikka muuttoa ajatellen.

IMG_4362

Kun katto oli paikallaan, maalasin sen mattamustalla huonekalumaalilla, jota oli jääny yli aiemmista tuunauksista. Puunvärinen kattokin ois ollu ihan kiva, ja mietin myös Etolan sisustusmuovilla tai tapetilla päällystämistä. Musta nyt vaan tuntu loppujen lopuks hyvältä, niinkun yleensä.

Ennen vanerin ruuvaamista takaseinään hain näpsäkästi K-Raudasta neljä tapettipalaa, jotka liimasin vaneriin niin, että joka lokerossa eli huoneessa on oma värityksensä, olkkarissa tällä kertaa turkoosia.

IMG_7689

Muut kun IKEA-kalusteet ja kaikki barbiet on joko saatu lahjaksi tai ostettu kirppikseltä. Kyttään aina kirppisreissuilla uusia tavaroita, varsinkin kun lapset on vielä siinä iässä, että rikkoutumisprosentti on n. 50%. Mutta IKEAn kalusteet on kestäny kyllä kiitettävästi, ja parhaimpia tavaroita ja vaatteita säilytän vielä jemmassa. Odottamassa on ihana mekaaninen vaatekaappi ja keittiötavaroita.

barbie

Suunnitteilla on vielä tehdä IKEAn valkosista valokuvakehysistä ikkunat laittamalla niiden sisään postikortit ja kiinnittämällä vaneriin. Ja jos tyttö innostuu, niin voidaan tietysti askarrella yhdessä verhoja ja mattoja ja vaikka kylppäri. Pikkukakkosessa on tää Taitosten perhe, mistä on jääny joitain hyviä ideoita mieleen.

Oon huomannu, että barbien vaatteita on hankala löytää käytettynä, tai sitten ne on sellasia ite virkattuja, mille en oikein lämpene. Kun Ken oli ollu vuoden ilman housuja, niin päätin tilata ebaysta kolmen vaatteen setin. Ja taidanpa tilata seuraavaks barbeillekin lämmikettä, kun hinnat on ihan kirppistasoa.

IMG_7687

Nyt kesällä 3 vuotta täyttävä tyttö on alkanut innostua enemmän barbieleikeistä, ja barbeilla leikitään yhdessä isoveljenkin kanssa. Tytön lemppari on tällä hetkellä ruskeatukkainen barbie, jonka hän nimesi Eväsretkeksi. Eväsretki tykkää useimmiten olla nakupellenä, ja kulkee joinain päivinä mukana kaikissa arkipuuhissa.

Ehkä kohta jo päästään yhdessä tuunaamaan taloa lisää!

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”DIY Barbietalo ja muita barbijuttui XOXO

  1. Päivitysilmoitus: #bloginitarina | This Storyline

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s