Nyt muutetaan pieneen taloon Lapin preerialla!

Me vietettiin vähän aikaa sitten kiva pitkä viikonloppu miehen mummolassa Kemijärvellä tapaamassa sukua, syötiin herkullista ruokaa ja saunottiin. Se oli meidän ensimmäinen reissu tälle kesälle.

IMG_8199

Käytiin myös niiden mökillä, joka on oikeesti keskellä luontoa. Charles tuli sinne veneellä enonsa kanssa, ja me muut onneks autolla. Tuli ihan sellanen oikee Pieni talo preerialla -fiilis, tiiättekö? Tai ehkä Myrskyluodon Maija -fiilis. Teki mieli lähtee raivaamaan metsää pelloks ja keräämään talvivarastoja. Charlesin mummo tekeekin just niin, sieniä, marjoista mehut ja hillot ja poronlihaa pakkaseen.

IMG_8203

Mä oon vannoutunu kaupunki-ihminen. Viihdyn kerrostalokolmiossa, jossa lasitettu parveke suojaa liialta tuulelta, ja on paljon ihmisiä ja ääniä ympärillä. Kaupungissa on ihanaa kun kaikki on ihan lähellä, jos vaikka joskus haluais käydä jossain muualla kun lähi-Siwassa! Päiväkoti on tien toisella puolella, ja samoin harrastukset. Edellinen työpaikkakin oli ihan kulman takana. Luonto ei uhkaa elämää, eikä tartte pelätä että karhu hyökkää kimppuun, ja mitä näitä nyt on.

IMG_8166

Silti aina välillä kutkuttaa ajatus siitä, että muuttais jonnekin maalle. Kokeilis vaikka vuoden, että pystyiskö siihen, ja mitä se tekis mielelle ja kropalle. Ja lapsille. En tarkota omakotitaloa, jossa leikataan nurmikkoo, sisustetaan valkosella ja siivotaan turhaa tilaa ja kitketään kukkapenkkejä. Vaan tarkotan sitä, että kaikki työ, mitä tehdään, liittyis elossa selviämiseen. Istuttaisin perunoita ja yrttejä ja kasviksia, keräisin luonnosta syötäviä kasveja, sieniä ja marjoja. Opettelisin kaikki tarpeelliset lääkeyrtit, ja hakkaisin liikunnaks halkoja. Hoitaisin kanoja ja kalastaisin. Kutoisin meille vaatteita. Eläisin Oikeeta Elämää!

IMG_8202

..Samalla sais säästettyä kotihoidontuista ASP-tilille rahaa, että saa sen kolmion Lauttasaaresta :D!

Seuraava postaus on sitten toisesta kesälomareissusta, Tukholman risteilystä. Saatte kuulla, miten kolmen lapsen perhe selviää kahdesta yöstä laivalla, buffetista ja päivästä Tukholmassa, kun pienin matkustaja on 2 kuukautta!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Nyt muutetaan pieneen taloon Lapin preerialla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s