Hampaiden harjaus 2.0

Meidän pojalla on aika traaginen tarina hampaidensa kanssa, vielä toisen kerran on tässä kuussa edessä paikkaus, ja kyseessä on vasta maitohampaat. Lasten onnistuneesta hammaslääkärireissusta voit lukea lisää täältä. Tytön hampaat oli onneks tarkastuksessa hyvässä kunnossa. Hassua sikäli, että samat metodit on käytössä molemmilla.

Muut askeleet hampaiden terveyden eteen onkin jo otettu, muun muassa xylitolpastillit ja sokerien minimointi, ja nyt mä yritän saada lapset viihtymään hammaspesulla kauemmin. Ikeareissu toi taas vähän helpotusta hammasarkeen.

Ostin ensinnäkin tällaisen kätevän vetolaatikkokaapin kylppärin Kallax-hyllykköön, ja sijoitin sen lapsille sopivalle korkeudelle. Tai yksi taloutemme jäsenistä sijotti. Molemmille isommille on nyt oma laatikko, mikä on hygieniasyistä hyvä juttu. Lasten ei tartte enää kiipeillä peilikaapille tai aikuisten käydä nostamassa tyttöä edestakas. Oisin ostanu useemmankin laatikoston, mutta tää oli viiminen kaikissa väreissä (itkupotkuraivari). Fixasin sen tietty valkoseks.


Toinen ihan loistava löytö oli nää Immeln-peilit, jotka kiinnitetään imukupilla seinään. Tai meidän tapauksessa saunan oveen. Lapset haluaa aina katella kun ne harjaa, niin tää on ihan loistava ratkaisu. Ei enää klähmäsen peilikaapin pyyhkimistä aamuin ja illoin. Lisäks peilissä on koukku käsipyyhkeelle, niin pysyy nekin erillään.


Seuraavaks pitäis totuttaa molemmat tarpeeks fluoria sisältävään hammastahnaan, ja saada lasten oma pesuaika minuutti kerrallaan pidemmäksi. Joku hauska munakello vois toimia. Suunnitelmissa tai lahjatoiveissa on myös sähköhammasharja, koska se varmasti tehostais pesutulosta.


Onks hampaiden harjaus teidän lasten lempipuuhaa?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Hampaiden harjaus 2.0

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s