Simppeli suursiivous?

Mä oon jo pidemmän aikaa ollu niin väsyny, että oon laiminlyöny aika suvereenisti kaikki kotityöt, paitsi pyykinpesun, astiahuollon ja roskien keräilyn.

On kuitenkin selvää, että uudelle vauvalle pitää järjestää oma tilansa kämpästä, mikä tarkottaa sitä, et on pakko rankalla kädellä karsia kamaa ja rationalisoida säilytysjärjestelmiä. Mut sit kun tietää, että on pakko tehdä suursiivous, niin jotenkin sitä ei enää laita mitään paikalleen ja siivouksesta kasvaa aivan jättimäinen duuni 😀

Sotku saa mut kuitenkin pikkuhiljaa jossain määrin ahdistumaan, mun mieli on kunnolla tyyni kun ympäristö on esteettinen ja harmooninen. Viime lauantaina sitten henkinen ja fyysinen tilanne vaati muutosta, ja kun lapset oli mummolassa niin aloin raivolla siivota. Tässä mun taktiikka suursiivoukseen:

  1. Hanki aluks erilaisille tavaroille sopivia säilytyslaatikoita esimerkiks Ikeasta tai Jyskistä. Lajittele niihin tavarat loogisesti, esim. toimistotarvikkeet, sukat tai barbiet. Kaikki mahdollinen kannattaa säilyttää laatikoissa, koska sillon järjestys pysyy paremmin, tavarat löytyy nopeesti ja mieti kuinka helppo on muuttaa! 
  2. Ennen kun ryhdyt hommiin, avaa huoneen kaikki kaapit, siemaile lasista viiniä, istu jakkaralla ja MIETI, mikä olis kaikista toimivin järjestys. Järjestä kamat logistisesti helpoiten, esim. pienimmän lapsen vaatteet alahyllylle, ja kuhunkin huoneeseen vaan ne tavarat, joita siellä käytetään.
  3. Etene huone kerrallaan, ja huoneessa yksi seinä kerrallaan. Tee normaali siivous vasta, kun into järjestämiseen loppuu. Näin saa pienissä erissä koko kämpän järjestykseen ja turhat kamat pois, vaikka välillä pitäisi taukoa. Pölyä kertyy kumminkin koko ajan. 
  4. Ota esiin 2 pahvilaatikkoa: yksi roskiin/kierrätykseen meneville ja yksi myytäväksi meneville tavaroille. TÄYTÄ ne, ja hae uudet laatikot.
  5. Jos tulee välissä fiilis hoitaa joku homma (esim. päällystää vessan kaappi dc-fixillä) tee se heti, koska motivoituneena kaikki on kivempaa. 
  6. Nimeä kaikki säilytyslaatikot ja korit maanisesti, jotta lapsetkin tietää mihin mikäkin kuuluu.
  7. Varaa kirpparipöytä ja myy kaikki sälä 2 eurolla pois, määrä korvaa hinnan. Kalleimmat esineet laitat huutonettiin tai annat kaverille.

Onks teillä hyviä vinkkejä, tai kokemuksia esim. KonMarista tai muusta metodista?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Simppeli suursiivous?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s