Beibiproofing

Kun meidän esikoinen syntyi, niin kämppä vaati melkosta muodonmuutosta. Meidän poika oli muihin lapsiin verrattuna aivan salamannopea ja superutelias, ja alle yksvuotiaana jo osas siirtää tuolin keittiötason viereen ja kiivetä yläkaapeille. Ja se meni sinne ja kaikkialle, _koko_ajan_. Eli kaikki muiden perheiden perusturvatoimet lähinnä nauratti, koska meidän piti käytännössä mm. viedä kaikki tuolit pois ja lukita jokainen kaapinovi jääkaappia myöten.

Pikkusisko ei sitten ollutkaan yhtään samanlainen, ja pahin ongelma oli vaatteiden kaivaminen pois kaapista kerran päivässä. Se ei oo ees vaarallista, vaan pelkästään ärsyttävää.

Nyt kun tää kuopus on alkanu liikkumaan vapaasti, hiukan jännittää, kumman jalanjäljissä se seuraa. Kämppä on jo valmiiks tosi lapsiystävällinen, mutta jotain pikkumuutoksia tuli taas tehtyä, tässä mun vinkit babyproofingiin:

1. No ne pistorasiat.

  
2. Lapsiportit eri huoneiden oviaukkoihin, niin pystyy rajaamaan valvottavaa aluetta.

3. Verkot kukkaruukkujen ympärille (meillä kaivettiin mullat ulos säännöllisesti ennen näitä, niin eläinten kuin ihmistenkin toimesta).

  
4. Kissan ruuat tiskipöydälle, ja kissanhiekat suljettujen ovien taakse, niin saa kontrolloitua lapsen ruokavaliota silläkin saralla.

  
5. Kylppärin viemärin naamiointi. Se onnistuu sekä matolla että esim. puulaatoilla. Nää on niitä oikeesti vaarallisia paikkoja bakteerien takia, varsinkin jos kannen saa irti.

  
6. Salpaajia kaapinoviin tarpeen mukaan

7. Jo esikoisen aikaan hankittu tarpeeks korkee tv-taso, ettei tartte pelätä tv:n tippumista.

  
Näillä koitetaan pärjätä tällä kertaa! Onko teillä hyviä turvallisuusvinkkejä?

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Beibiproofing

  1. Muistan tuon ajan. Kukkaverkko on tosi fiksu keksintö. Kaikki mun tietämäni vauvat on mahdottoman kiinnostuneita kukkamullasta. Se on lisäksi tehokas ja vaaraton tapa osoittaa mieltään. Mummoterkkuja. Toivottavasti olette kaikki jo terveitä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s