Synnytyksen jälkeinen liikunta (8. viikko -2,5 kg)

Koska synnytyksen jälkeen voi alkaa liikkumaan? Tällä viikolla jaan mun kokemuksia aiheesta, kolmas kertako toden sanoo…

Raskauden jälkeen kropalla kestää noin vuosi palautua. Ekan raskauden jälkeen pisin vaiva oli jalan ulkosyrjien tunnottomuus, joka jatku melkein sen vuoden. Tokan jälkeen ei ollu mitään erityistä, liikunta suju kuntopyörän ja yliopiston jumppien avulla ja painokin tippu melko nopeesti normaaliksi. Mutta nyt on ollu kyllä ihan toisin.

Mulla on kohta vuosi aikaa kolmannesta synnytyksestä, ja vasta nyt alkaa tuntua normaalilta. Aiemmilla kerroilla toivuin paljon nopeemmin, ja liikuntakin suju melko aikasin entiseen tapaan. Kävelyille pääsin jo parin viikon päästä, ja rankemmat treenit alotin jälkitarkastuksen jälkeen.

Mulla kesti tällä kertaa kuukausia ennen kun edes normaali kävelylenkki oli mahdollista. Piti siis tyytyä lantinpohjalihastreeniin, ja se ei kauheesti kaloreita kuluta. Vatsoja ja Go fat go -kotitreeniä aloin tekemään jälkitarkastuksen jälkeen harvakseltaan.

Vieläkin esimerkiks toinen lonkka on ihan oudon tuntunen, enkä pysty risti-istuntaan ilman kipua. Kävellessä vihloo myös välillä. Ja se heijastuu lihaksiin. En kuitenkaan stressaa, koska aiemminkin on ollu kroppa oudon tuntunen raskauksista toipuessa. Nyt oon tyytyväinen kun kuitenkin liikunta jo onnistuu tunnin kävelylenkeillä, ja venyttelen ongelma-alueita lähes päivittäin.

Mulla on taas pääsiäislomalla vähän syömishommat lipsunu, joten eilisestä alkaen mä päätin, et kerään lisää tsemppiä sillä, et käyn lenkillä päivittäin. En jotenki jaksa tota kotitreeniä, mut lenkit tuntuu kivoilta, joten näillä mennään. Lenkin jälkeen teen lyhyet vatsat ja venyttelyt.

Kevään kunniaks laitoin Zalandolta ihanan persikanvärisen juoksutakin tilaukseen, ja heti kun loskat lähtee niin lenkit muuttuu kävelystä juoksuun. Eiköhän sillä lähde paino laskuun!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s