Kävely on aliarvostettu liikuntamuoto (9. viikko -2,5 kg)

Nyt jäi paino punnitsematta tänä aamuna, mun täytyy oikeesti vaihtaa toi punnituspäivä maanantain sijaan jollekin toiselle päivälle, kun sunnuntaina tulee usein illalla herkuteltua ja sitte oon ihan turvoksissa. Alan punnitsemaan vaikka torstaisin, alkuviikko menee aina kaikista parhaiten 😀

Viime viikko alko hyvillä fiiliksillä ja motivaatiolla, edellisen viikon sunnuntaista torstaihin kävin joka päivä reippaalla kävelyllä ja söin fiksusti. Uskomatonta, että jo alle viikossa tulokset alko näkymään. Päälle mahtu yks mekko joka aiemmin on kiristäny, mieskin kommentoi että oon laihtunu, ja mun iho alko hehkumaan ja kasvot kaventu. Ja joka päivä lähdin lenkille tosi mielelläni! Lenkin jälkeen tein pikaset vatsat ja selät (mutta en vaadi niitä iteltäni, eli se oli vaan extraa). Venyttely osottautu tosi tärkeeks.

Torstai-iltana sitten nousi kuume (GRR!), ja eilen oli eka kuumeeton päivä. Tuntuu, että aina kun alan enemmän liikkumaan, niin joku tulehdus iskee päälle. Sit aina kun alottaa uudelleen, niin kuume nousee taas. Toivon että nyt ei käy niin. Yritän odotella kunnes ei kurkku ja korvat oo enää kipeitä, että oon varmasti parantunu. Mutta vitsit tekis mieli jo päästä jatkamaan lenkkeilyä!

”Kävely kuluttaa tunnissa 840-2090 kJ / 200-500 kcal, helpottaa painonhallintaa, parantaa kolesterolipitoisuuksia ja sokerinsietoa.”

Terve.fi

Kävely on ihan aliarvostettu liikuntamuoto. Ensinnäkin se ei vaadi henkisesti paljoa, kun ei tartte ponnistella ja tsempata ihan hulluna. Sit mä oon lukenu (esim. täältä) sen terveysvaikutuksista: sydän voi paremmin, pienentää rintasyövän riskiä, nukkuu paremmin..ja se kuluttaa yllättävän paljon kaloreita, kun kävelee siis reippaasti. Mä yritän kävellä sellasta vauhtia, että syke on suurinpiirtein sama kun jumpassa käydessä, eli koko ajan vähän hengästyneenä. Ja kuuntelen kävellessä lempimusaa, niin kyllä siinä pakostikin tulee parempi fiilis!

Ja hei, kohta on täällä Oulussakin kevät, eikä tartte enää kävellä loskassa ja vesilammikoissa. Aurinko onneks paistaa jo nyt! Lähtekää käveleen, ihmiset 🙂

24085441110_f51c43ccba_b

photo credit: Minolta Dynax 7000i via photopin (license)

P.S. Muistakaa osallistua lapselliseen arvontaan täällä, tää viikko aikaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s