DIY My little pony -asu

Meillä oli viikonloppuna lastenjuhlat, joihin piti saada tytölle tehtyä My little pony -asu. Tässä asussa ei tartte ollenkaan ommella, leikkaaminen ja liimaaminen riittää. Tarvikkeiksi tarttee hiuspannan, pari neliötä tylliä, kuminauhaa, 3 kpl ohuita vaahtomuovilevyjä, erikeepperiä ja nitojan.

Kattelin tietty valmiitakin ponipukuja, mutta ei millään pystyny käyttämään rahaa niin paljon yhen kerran asuun, enkä löytäny kun Rainbow Dashin. Tyttö halus ehdottomasti olla lempparinsa Fluttershy. Meillä ei kuitenkaan ollu mitään keltasta, pinkki balettipuku sen sijaan löyty jo valmiina, samoin pinkkiä tylliä. Sain onneks siis tytön suostuteltua olemaan Pinky Pie, kun sovittiin että silläkin voi olla siivet tällä kertaa.

Tyllihameen tein kahdesta erisävyisestä tyllistä ja kuminauhasta, joita löyty kaapista. Ensin mittasin kuminauhasta vyötärölle sopivan pätkän, ja solmin kiinni. Leikkasin tyllit pitkiksi suikaleiksi, ja solmin kuminauhan ympärille, kuten kuvassa. Lopuks tyttö puki hameen päälle, ja leikkasin helmat tasasiks.


Sitten askartelin kaksikerroksiset siivet. Googlaamalla löytyy hyviä malleja siipien muodosta, tästä kuvasta (klik) otin ite mallia. Tein isommat siivet erikseen kokonaisista A4-kokosista muoviarkeista, pienempiin riitti yksi yhteensä. Liimasin isommat siivet puoliksi kiinni pienempiin, ja laitoin painon alle kuivumaan yön yli. Seuraavana päivänä kiinnitin kuminauhasta tehdyt olkalenkit niiteillä siipiin, ja laitoin pari extraniittiä pitämään siipiä yhdessä. Olkalenkki kannattaa tehdä äärettömyyssymbolin muotoon, ja niitata siipien yläreunaan keskisolmun molemmin puolin.

Lopuks askartelin ylijäämäpaloista korvat. Leikkasin ylipitkät korvat, jotta ne sai käännettyä pannan ympärille tukevasti, ja kiinnitettyä niiteillä. Etupuolelle liimasin toisen sävyistä muovia peittämään niitit. Korvat ois kantsinu tehdä vähän pyöreemmiks, niin ois tullu ponimaisemmat.

Jälki ei aina oo maailman siisteintä, kun pitää nopeesti suhata ennenkun kukaan repii liiman käsistä :D. Mutta tyttö meni peilin eteen ja totesi olevansa ihana. Se riitti mulle!

Mitäs tykkäätte?

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”DIY My little pony -asu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s