Taidenäyttelyssä lasten kanssa – Sara Hildenin taidemuseo

Lapset on mun mielestä tärkeetä totuttaa käymään museoissa ja kirjastossa jo pienenä, niin ne osaa ja uskaltaa aikuisena sitten laajentaa maailmankuvaansa taiteen ja kirjallisuuden avulla. Me käydään taidemuseossa lasten kanssa pari kertaa vuodessa, usein kesäreissujen yhteydessä.

”Tosi yököttävää oli katella myös synnyttäneen äidin pimppiä ja sitä outoo kuollutta kanaa.”

Tänä kesänä päätettiin käydä Sara Hildenin taidemuseossa, jossa on esillä Ron Mueckin teoksia. Siis jättimäisiä tosi aidon näkösiä ihmisiä. Lapset oli tosi kiinnostuneita, mutta jotkut teokset pelotti, kuten se kaikista isoin ilkeen näkönen vastasyntyny. Tosi yököttävää oli katella myös synnyttäneen äidin pimppiä ja sitä outoo kuollutta kanaa. Mahtavaa, taide meni selkeesti tunteisiin, ajattelin mä.


Käytännön vinkkejä kaikille lasten kanssa näyttelyyn suunnistaville: Sara Hildenin taidemuseon edessä on oma parkkis, autoa EI tartte jättää ihan sairaan kauas ja kävellä sateessa perille.

Kaikkia teoksia lapset ei pystyny myöskään kattomaan pituuden vuoksi, joten kannattaa nostaa lapsi kattomaan ennen kun se menee koskemaan teokseen nähdäkseen paremmin.

Näyttelyissä on usein myös kosketeltavia teoksia, ne kannattaa aina käyttää hyväksi lasten kanssa. Mueck oli varannu yhden teoksen, josta pääsi kokeilemaan matskua, ja se oli aika jännää.


Onko teillä hyviä vinkkejä lapsia kiinnostavista näyttelyistä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s