Huulten muotoilu – 10 kysytyintä kysymystä, PART 1

Jos oot joskus miettiny huulten täyttöä luonnollisesti (tai vaikka ryppyjen poistoa hyaluronihapon avulla), niin tästä postauksesta voit lukea kysytyimmät kysymykset hyaluronihaposta ja sen käytöstä huulten muotoilussa. Mun omat kokemukset ja kuvat pääset kurkkaamaan tästä (klik). Postauksen lopusta löydät kauneuskeskus IHANAn Hydrafacial -arvonnan voittajan :)!

Vastauksia varten oon haastatellu Tampereella kauneuskeskus IHANAssa työskentelevää Sonja Tammentietä (klik), jolla on sekä sairaanhoitajan että kosmetologin koulutus, ja vuosien kokemus pistohoidoista.

sonja

Jos joku kysymys jää näiden vastausten jälkeen mietityttämään, pistä kysymys kommenttikenttään tai viestillä osoitteeseen thisstoryline@gmail.com, ja lupaan selvittää vastauksen :)!

1. Millainen koulutus täyteaineiden pistämiseen vaaditaan?

Suomessa sekä terveydenhuollon ammattilaiset että kosmetologit voivat kouluttautua eri yritysten/maahantuojien tarjoamilla kursseilla täyteaineiden pistoon. On maahantuojan päätettävissä, kouluttavatko he vain terveydenhuollon ammattilaisia vai myös kosmetologeja. Mikään viranomainen ei toistaiseksi valvo tekijöiden koulutusta.

”On huomattavasti turvallisempaa, jos asiakkaalla on terveydenhuollon alan koulutus.”

On huomattavasti turvallisempaa asiakkaan kannalta, jos pistäjällä on lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan koulutus. Tällöin pistäjä osaa reagoida myös ongelmatilanteissa turvallisesti ja luotettavasti. Valvira ylläpitää rekisteriä terveydenhuollon ammattilaisista, rekisteriin pääset tästä (klik).

2. Mihin kaikkeen täyteaineet soveltuvat?

Hyaluronihappopohjaisilla täyteaineilla voidaan täyttää ja muotoilla huulia ja muita kasvojen alueita. Niillä voidaan myös korjailla ryppyjä eri puolilta kasvoja, sekä decolteen ja kädenselän alueilta. Suosituimpia kohtia, joihin täyteaineita käytetään, ovat huulten lisäksi nasolabiaalit, sibeliusjuonteet otsalla, marionettijuonteet suupielissä ja otsarypyt.

Jotkin hyaluronivalmisteet soveltuvat hyvin myös ihon syväkosteutukseen ja siten edesauttavat ihon kimmoisuutta ja ehkäisevät pinnallisten juonteiden ja ryppyjen näkymistä.

IHANAssa asiakkaalla on mahdollisuus käyttää täyteainetta haluamiinsa kohtiin kasvoissa niin kauan kuin täyteainetta yhdessä ruiskussa riittää, joten samalla kertaa voidaan usein poistaa useampikin ongelmakohta. Toistaiseksi IHANAssa ei kuitenkaan pistetä esimerkiksi silmänalusia tai poskia, sillä näihin alueisiin vaaditaan erityinen koulutus ja luonnollisesti harjoitusta. Sonja painottaa, että haluaa aina käydä tekemiinsä hoitoihinsa asianmukaiset koulutukset.

3. Kenelle huulten muotoilu hyaluronihapolla sopii?

Hyaluronihappo hoitomuotona sopii kaikille, jotka haluavat parantaa ulkonäköään luonnollisesti, sillä hyaluronihappo hajoaa elimistössä luonnollisesti aineenvaihdunnan myötä. Se ei myöskään ole yhtä radikaali tai pitkäkestoinen muutos kuin leikkaus.

Kauneuskeskus IHANAssa käytetyt täyteaineet eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia tai muovia. Täyteaineet sopivat siis lähes kaikille, koska hyaluronihappo sinänsä ei tiettävästi aiheuta allergiaa.

”Hyaluronihappo hoitomuotona sopii kaikille, jotka haluavat parantaa ulkonäköään luonnollisesti.”

Jotkin sairaudet saattavat estää täyteaineiden laiton, kuten aktiivinen huuliherpes ja veren välityksellä tarttuvat sairaudet tai arpikeloiditaipumus. Jos asiakkaalla on jokin pysyvä sairaus, on aluksi hyvä neuvotella lääkärin kanssa pistoshoidosta. Aina sairaudet eivät ole este hoidolle, joten Sonja kehottaa ensin soittamaan, tai varaamaan ajan konsultaatioon paikanpäällä IHANAssa. 

Sairauksien lisäksi esteenä saattaa myös olla se, että edellisestä täytöstä on kulunut liian vähän aikaa, tai täyttö on tehty väärällä tuotteella tai tekniikalla, jolloin uutta hoitokertaa on odotettava.

4. Miten toimenpiteeseen pitää valmistautua?

Toimenpiteeseen ei sinänsä tarvitse sen kummemmin valmistautua, muutoin kuin miettimällä tarkkaan, millaista muutosta haluaa. Halutessaan vastaanotolle voi yleensä tuoda mukanaan kuvia. Sonja itse kertoo asiakkaalle heti, onko toive mahdollista toteuttaa hänen tarjoamillaan palveluilla, ja suosittelee lisäksi sopivaa kauneuskeskus IHANAn yhteistyökumppania, mikäli lisähoidon tarvetta on.

Hoitoon tullessa hoidettavat ihoalueet kannattaa jättää meikkaamatta, sillä ne on joka tapauksessa puhdistettava.

5. Sattuuko täyteaineen laitto?

Se, kuinka paljon täyteaineen laitto sattuu, riippuu yksilöllisestä kipukynnyksestä ja hoidettavasta ihoalueesta. Esimerkiksi suupielen alueella pistos ei satu yhtä paljon kuin huulissa.

Joissain paikoissa käytetään pistettävää puudutetta tai iholle levitettävää voidetta. Nämä lisäävät kuitenkin turvotusta, jolloin on hankalampaa nähdä ja viimeistellä hoito ensimmäisen käynnin aikana. Myös mustelmariski on huomattavasti suurempi käytettäessä puudutteita. Myös täyteaineen seassa voidaan käyttää puudutetta, mutta tällöin joudutaan ensin ns. ylitäyttämään, koska puudute haihtuu vasta päivää paria myöhemmin, ja vasta tällöin nähdään, onko lopputulos tyydyttävä.

IHANAssa ihoalue puudutetaan kylmäpakkauksen avulla, sillä tällöin täytön lopputulos nähdään heti paremmin. Aivan kivutonta pistäminen ei kuitenkaan missään tapauksessa ole.

Ja sitten se onnekas arvonnan voittaja:

img_3061
Onnea Matleena, sinuun on otettu yhteyttä!

Kauneuskeskus IHANA tarjoaa lukijoille täyteainehoidot hintaan 280 e (norm. 363 e) syys- ja lokakuun ajan, ajanvaraukseen pääset tästä (klik) ja hinnastoon tästä (klik).

532646290_424baca6b3_b
photo credit: Self Portrait! ……………….Not via photopin (license)

 

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Huulten muotoilu – 10 kysytyintä kysymystä, PART 1

 1. Onko mahdollista, että iho jää jotenkin omituiseksi, kun täytteenä käytetyn aineen vaikutus vähitellen lakkaa? Tai huuliin jää ”tyhjiä” kohtia niinkuin nopeasti laihdutettaessa vaikkapa vatsaan? Siis venyttääkö aine sitä kohtaa, mihin se laitetaan? Vai palautuuko kaikki ennalleen – myös iäkkäämmillä ihmisillä?

  Liked by 1 henkilö

  1. Sonja vastasi näin:

   Paljon riippuu siitä miten, minne ja etenkin paljonko täyteainetta on pistetty. Teoriassa tuo on kyllä mahdollista, mutta ei ole minulle kertaakaan tullut vastaan. Yleensä kun aine pikkuhiljaa poistuu, niin iho samalla palautuu. Ja luonnollisella täytöllä iho ei alkujaankaan veny niin paljon, että tuollaista pääsisi käymään.

   Jos asiakkaalla ei ole juuri lainkaan ylähuulta, niin silloin suosittelen yhdistämään täytön ja kestopigmentoinnin, jotta saadaan kaunis ja luonnollisen näköinen muoto aikaan. Jos taas muotoillaan iäkkäämmän asiakkaan huulia, niin yleensä täyteainemäärät ovat sen verran pienempiä ettei ihon venymistä pääse tapahtumaan.

   Mikäli huulessa on paljon pystyjuonteita, niin erilaisella pistostekniikalla saadaan pienemmällä määrällä luonnollinen ja kuitenkin täyteläinen tulos. Tällöin samasta ruiskusta riittää täytettä myös muualle kasvoilla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s