Huulten muotoilu – 10 kysytyintä kysymystä, PART 2

Mitä sä oot aina halunnu tietää huulten täytöstä? Viikko sitten postasin ensimmäisen osan vastaussarjasta, ja kommentteihin tuli myös pari lisäkysymystä mm. kivusta ja ihon venymisestä. Pääset lukemaan kaikki kysymykset ja vastaukset tästä (klik).

Nyt on sitten vuorossa toinen sarja vastauksia. Edelleen saa kysyä, eli laita kysymys huultentäytöstä kommenttikenttään, tai mulle osoitteeseen thisstoryline@gmail.com, niin lupaan selvittää vastauksen!

Postauksia varten oon haastatellu Tampereella kauneuskeskus IHANAssa työskentelevää Sonja Tammentietä (klik), jolla on sekä sairaanhoitajan että kosmetologin koulutus, ja vuosien kokemus pistohoidoista.

Sitten jatketaan kysymyssarjan parissa:

6. Kauanko itse hoito kestää?

Hoito kestää hoidettavista alueista ja pistettävän täyteaineen määrästä riippuen noin 1-2 tuntia, josta puudutus kestää noin 10 minuuttia. Vastaanotto on aina vähintään tunnin mittainen, sillä ensin käydään läpi mitä tehdään, ja aikaa on varattu myös lisäpuudutukselle.

7. Miten huulia hoidetaan käynnin jälkeen?

IHANAssa annetaan asiakkaalle aina selkeät kotihoito-ohjeet mukaan. Pistoshoidon jälkeen on vältettävä ilmeilyä noin 6 tunnin ajan, jotta täyteaineet pysyvät paikallaan. Pillillä juominen ja tupakointi ovat ehdoton nounou. Hikoilua (eli hikiliikuntaa ja saunaa) olisi myös hyvä välttää, jottei pistosalueelle pääse bakteereja. Myös verenkierto vilkastuu hikoillessa, ja se voi vaikuttaa aineen asettumiseen ja pysyvyyteen.

Alkoholia ei tulisi nauttia noin 24 tuntiin, sillä myös alkoholi vilkastuttaa verenkiertoa, ja humaltuneena ei muista olla yhtä varovainen, ja saattaa riskeerata optimaalisen hoitotuloksen. Hoidetun alueen koskettamista ja altistumista auringonvalolle pitäisi välttää useamman vuorokauden ajan, kunnes pistoskohdat ovat parantuneet ja turvotus laskee.

8. Kauanko kestää, kunnes lopullinen tulos näkyy?

Lopullinen tulos näkyy, kun turvotus on laskeutunut, yleensä viimeistään viikon kuluttua. On yksilöllistä, kuinka kauan parantumisprosessi kestää. Parissa päivässä turvotus yleensä laskee pois ja viikon jälkeen mahdollisten mustelmienkin pitäisi olla parantuneet, niin että lopullinen tulos on nähtävissä.

9. Mitä jos lopputulos ei tyydytä?

Jos hoidetulla alueella ilmenee komplikaatioita, on syytä ottaa välittömästi yhteyttä tekijään ja/tai hakeutua lääkärihoitoon. Jos taas alue tuntuu turvonneelta tai esiintyy mustelmia, on hyvä odottaa paranemista muutama päivä ennen lopullisen hoitotuloksen arviointia.

Jos volyymiä ei tunnu olevan riittävästi, tai kotihoito-ohjeita ei ole noudatettu ja se on vaikuttanut lopputulokseen, kannattaa ottaa yhteyttä tekijään ja varata uusi aika. Täyteainetta käytetään hoidossa aina enintään hintaan sisältyvä (yleensä 1 ruisku) määrä, ja lisätäytteen laitto on luonnollisesti maksullinen.

IHANAssa säilytetään asiakkaan henkilökohtaista täyteaineruiskua noin viikon ajan, mikäli täyteainetta on jäänyt yli. Tänä aikana asiakas voi vielä tulla halutessaan lisäämään tai korjailemaan täytettä. Automaattisesti ei kuitenkaan varata kahta aikaa, vaan tarkoitus on saavuttaa haluttu lopputulos yhdellä käynnillä.

Jos lopputulos ei tyydytä, vaikka kotihoito-ohjeita on noudatettu ja alue on parantunut, on hyvä ottaa yhteyttä tekijään ja sopia yhdessä jatkotoimenpiteistä. On parempi olla yhteydessä samaan tekijään, kuin varata uusi aika jonnekin muualle. Jokaisella pistäjällä on oma ”käsiala”, jota ei toinen pistäjä välttämättä tunne. Korjailut on siis parasta toteuttaa samassa paikassa kuin alkuperäinen hoito.

10. Kuinka usein hoito pitää uusia?

Uusimisväliin vaikuttavat käytetyn täyteaineen pysyvyys, ikä, elintavat ja haluttu hoitotulos. Iän myötä aineenvaihdunta hidastuu, jolloin uusimisväli voi olla pidempi. Terveet elintavat ja riittävä vedenjuonti on tärkeää pysyvyyden ja ihon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takia. Hyaluroni toimii sitomalla itseensä jopa 10 kertaisesti oman painonsa vettä, eli vesi on siis lopullinen täyteaine.

Hoidon voi halutessaan uusia 3-12 kuukauden välein, pakollista se ei tietenkään ole. Mitä useammin hoito uusitaan, sitä pidempi on uusintaväli, koska alueen kudokset aktivoituvat. Hoito stimuloi ihon omaa hyaluronia ja kollageenia ja jokaisesta pistoskerrasta jää mikrokokoinen arpi, joka on muuta ihoa vahvempaa ja näin ylläpitää muotoakin.


Kauneuskeskus IHANA tarjoaa lukijoille täyteainehoidot hintaan 280 e (norm. 363 e) syys- ja lokakuun ajan, ajanvaraukseen pääset tästä (klik) ja hinnastoon tästä (klik).

_mg_2425

_mg_2436

_mg_2433

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s