Kirjavinkki: Shari Lapena, Hyvä naapuri

Oon jo jonkin aikaa miettiny kirjavinkkausten tekemistä tänne blogin puolelle, ja kuinkas sattuikaan, sain jokin aika sitten Suomalaiselta kirjakaupalta ennakkokappaleen Shari Lapenan uutuusjännäristä Hyvä naapuri. Jos tykkäät trillereistä ja sulla on ehkä omia lapsia tai pelottavia naapureita, niin kannattaa lukea eteenpäin…

Kädet tärisi ja kylmä hiki puski pintaan jo kirjan kantta avatessa. Ensinnäkin meillä on yhdet aika pelottavat seinänaapurit. Lapsen menettäminen on myös tietysti se mun suurin pelko, joten  siinäkin suhteessa aihe kuumotteli. Romaanissa käsitellään myös mielenterveyden asteittaista hajoamista, mikä on mun mielestä trillerien pelottavinta ja kiehtovinta antia.


Hyvä naapuri on siinä mielessä kiltti trilleri, että epäilyksen alaisten päähenkilöiden, Annen ja Marcon sekä rikostutkija Rasbachin ajatuksia kerrotaan aika avoimesti, toki pikkuhiljaa juonen edetessä. Heihin on siis helppo samaistua, ja imeytyä mukaan kuumottavaan lapsen kidnappauksen selvittelyyn.

”Jännitys pysyy huipussaan aina viimeiselle, hätkähdyttävälle sivulle asti.” – The Times

Tilanne lähtee käyntiin, kun pariskunnan vauvalleen varaama lapsenvahti peruu viime hetkellä, ja Anne ja Marco päättävät silti lähteä kittaamaan viiniä seinänaapuriin. Kun he palaavat kotiin, on vauva kadonnut. Epäilyttäviä seikkoja on paljon: äidin muistikatkokset, isän ahdistuneisuus, naapurin rouvan päällekäyvä flirttailu, ja pikkuhiljaa paljastuvat salaisuudet, joita poliisille ei kerrota.


Erityisesti suosittelisin tätä kaikille trillereistä pitäville lasten vanhemmille, koska vanhemmuuden haasteita ja lapsen menettämisen tunteita on käsitelty aidosti ja monipuolisesti. Trilleri ei myöskään suinkaan oo pahimmasta päästä, verrattuna esimerkiksi Camilla Läckbergin kuolleisiin ja kidutettuihin lapsiin. Hyvä naapuri sopii siis vähän herkemmällekin jännityksen ystävälle.

Ite luin trillerin yhdessä illassa, koska pakkohan se oli saada tietää, löytyykö vauva vielä elossa, ja kuka sen lopulta saakaan huostaansa…

Hyvä naapuri löytyy kaupoista 2.1.2017.

MIKÄ ON SUN MIELESTÄ KAIKKIEN AIKOJEN PARAS TRILLERI?

*Vinkkaus tehty yhteistyönä Suomalaisen kirjakaupan kanssa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s