Kirjavinkki: Tietokoneen käytön alkeet (ilmainen e-kirja)

Sain pyynnön tutustua uuteen ilmaiseen e-kirjaan, joka opastaa tietokoneen ja Windowsin käytössä ihan alkeista lähtien. Halusin lähteä mukaan yhteistyöhön, koska musta on tärkeetä, että kaikilla on iästä ja koulutuksesta riippumatta samat mahdollisuudet olla yhteiskunnan jäseniä, ja pysyä mukana teknologisessa kehityksessä. Kyse ei oo vaan viihdekäytöstä, vaan pääsystä yhteiskunnan tärkeisiin palveluihin. Useimmat varsinkin nuoremmista sukupolvista surffailee varmasti netissä jo ihan suvereenisti, mutta on ryhmiä, jotka tarvitsee siihen opastusta, ja just siihen tää e-kirja sopii.

Säkin voit antaa konkreettisen lahjan läheiselle, joka tarvii apua tietokoneen käytössä. Aloita vaikka rohkaisemalla alkuun ja auta lataamaan tai tulostamaan Tietokoneen käytön alkeet! Kirja on hyödyllinen, vaikka koneen osaisikin avata!

Tietokoneen käytön alkeet -kirjassa selitetään kaikki tietokoneen käyttöön liittyvät termit, kuten usb-liitäntä ja hiiri. Myös näppäimistö ja sen toiminnot esitellään kattavasti. Kirjassa on todella yksityiskohtaiset ja helposti seurattavat ohjeet eri asioiden tekemiseen, tietokoneen aukaisemisesta äänenvoimakkuuden säätämiseen ja Windows-ohjelmien käyttöön. Mukana on paljon havainnollistavia kuvia, jotka näyttää, mistä kohtaa pitää painaa, ja mitä eri kuvakkeet tarkottaa.

Mun mielestä hyviä yksittäisiä aihealueita kirjassa oli sähköpostin käyttö ja kuvien lataaminen ja printtaaminen. Papalle voi vaikka lähettää sähköpostilla kuvan uudesta kissasta, ja pappa pääsee printtamaan sen heti muistitaululle. Internetissä toimimista on myös käsitelty erikseen, ja erityisesti on keskitytty tehokkaaseen hakuohjelman käyttöön. Oon huomannut, että googlettaminen saattaa olla uusi asia monille vanhemmille sukupolville, ja se, ettei tarvikaan tietää suoraa www-osoitetta löytääkseen tietoa.

Kirja on todella kannustava ja tsemppaava, muttei holhoava. Oon seurannu vanhempien ikäluokkien tietokoneiden käyttöä läheltä, ja oikeesti yks iso ongelma on se, että koneen käyttö ja mahdolliset virheet pelottaa, eikä uskalleta kokeilla uusia asioita itse. Monilla on myös se tilanne, ettei oo ketään auttamassa alkuun, eikä välttämättä halua mennä esimerkiks lähikirjaston seniorikursseille. Tän kirjan kanssa tietokoneen käytön alkeita voi nyt onneks opetella kotonakin. Kenet sä voisit auttaa alkuun?

cover

Ilmaisen e-kirjan pääset lataamaan täältä (klik), ja jos sä(kin) oot oman sukusi atk-tukihenkilö, niin tätä e-kirjaa kannattaa suositella myös omalle mummulle/isälle/naapurin tädille!

*Postaus toteutettu yhteistyössä www.klingel.fi:n kanssa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s