DIY tapetti tytön huoneeseen

Tällä kertaa ”tapetoitiin” tytön huonetta. Oikeestihan se ei vielä oo tytön huone, kun sei uskalla nukkua siellä, mutta on kätevää laittaa huone valmiiks jo nyt, niin ehditään sitten vielä muuttaa mieltä ja tehdä kaikki uusiks ennen varsinaista muuttoa. Seinä maalattiin ennen muuttoa vaalean persikanvärisellä maalilla, mutta tuunaus jäi myöhemmäksi.

Projektia varten tarvitaan n. 300 pyöreää vinyylitarraa, jotka voi heittää suoraan roskiin, ja 2 purkkia kullanväristä askartelumaalia ja pyöreä vaahtomuovisivellin. Aikaa projektiin kannattaa varata muutama kuukausi, tosin sen saa valmiiksi halutessaan n. 3 tunnissa.

Poikien huoneeseen sain DIY tapetin tehtyä kätevästi seinätarroilla, käy kurkkaamassa lopputulos tästä (klik). Kuvittelin pääseväni yhtä helpolla tytön huoneessa, mutta liimattuani osan tarroista kävi selväksi, ettei tästä projektista suinkaan tulis yhtä helppo, vaan mentäisiin perinteisesti pidemmän kaavan mukaan.

_mg_2481

Kesti hetken aikaa toipua takaiskusta, ja oli vaikea päättää, mitä kokeilisin seuraavana. Yksi vaihtis oli kullanvärinen spraymaali ja sabloonat. Mutta päädyin kuitenkin hakemaan Kärkkäiseltä kullanväristä askartelumaalia ja pyöreän vaahtomuovisiveltimen.

Ensin kokeilin erilaisia sabloonavirityksiä, mutta totesin, että kaikista helpointa on pyöräyttää pelkällä siveltimellä pyörylä suoraan seinään. En merkkaillut pallojen kohtia, koska halusin epäsymmetrisen lopputuloksen, jossa kuvio harvenee alaspäin tultaessa.

Pallot vaativat kaksi kerrosta, ja toisen kerroksen pystyin tekemään jo n. tunnin kuluttua edellisestä, eli seinä valmistui muutamassa tunnissa. Hajua ei ollut nimeksikään. Pallot kiiltelevät ihanasti valossa verrattuna vinyyliin. Jälki näyttää käsityötä, eivätkä kaikki pallot läheltä katsottuna ole täysin samanlaisia, mikä ei haittaa laisinkaan.

fullsizeoutput_2557

Tytön huone on niin pieni, että säilytystila on vähissä, joten vaatesäilytyksen suhteen piti olla luova. Saimmekin käytettyä tilan katosta lattiaan ilman perinteistä vaatekaappia, siitä tulossa postausta lähitulevaisuudessa ;).

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”DIY tapetti tytön huoneeseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s