Kirjavinkki: Geir Tangen – Maestro

Sain tällä kertaa ahmittavakseni ennakkokappaleena Geir Tangenin Maestron, joka tulee kauppoihin 27.2.2017. Saat oman kappaleesi esimerkiksi suomalainen.com -verkkokirjakaupasta (ei mainoslinkki).


Maestro on erilainen dekkari. Oma lemppari on tähän asti ollut Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut, se oli ensimmäinen todella suuren vaikutuksen tehnyt jännäri. Maestrossa on jotain samaa, sellasta vääjäämätöntä ja suunnitelmallista hyytävyyttä.

Ja murhaajan mielenliikkeiden kuvailu nyt vaan on aina niin kiehtovan karmivaa. Teoksessa otetaan myös hyvin huomioon rankkojen tapahtumien aiheuttamat psyykkiset vauriot, joilla on oma roolinsa tapahtumien etenemisessä. Liian usein ihmisille tapahtuu hirveitä asioita, joita pidetään itsestäänselvyyksinä. 

Lukijaa auttaa tapauksen selvittelyssä jossain määrin pohjoismaisen dekkarikirjallisuuden tuntemus, psykologian opinnot ja kyky heittäytyä mukaan postmoderniin maailmaan. Teoksessa tapaa nimittäin myös itse kirjailijan. 

Erityisesti kuitenkin tykkäsin siitä, etten saanut arvattua murhaajan henkilöllisyyttä ennen loppua. Juoni etenee niin nopeesti, että poliisien puolesta tuli hiki. Ja kohta mun täytyy varmaan alottaa uudelleen alusta, että tajuan varmasti kaiken.

Ihan loistava kirja.

*kirja saatu suomalainen.comin kautta

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Kirjavinkki: Geir Tangen – Maestro

  1. Thank you very much for this fantastic review of my novel ”Maestro”. I am really looking forward to see how my story is doing in Finland. Once again … Thank you, and by all means … Spread the word! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s