DIY Rosetit kattoon

Kun me muutettiin tänne 30-luvulla rakennettuun kämppään, jossa on normaalia korkeemmat katot, halusin ehdottomasti korostaa niitä. Yks tapa tehdä se on tietenkin valita näyttävät ja tarpeeksi suuret valaisimet. Mutta koska ”more is more”, päätin että katto kaipaa lisää koristetta.

Olohuonetta ja ruokailuhuonetta reunusti jo valmiiksi hillityt kattolistat, mistä päättelin, että katossa on mahdollisesti alun perin ollu jonkin tyyppiset rosetit, jotka on sitten myöhemmin poistettu, kun asuntoa on muutenkin remontoitu lähivuosina modernimpaan suuntaan. Budjetti oli pieni, joten ihan ”oikeita” rosetteja meillä ei ollu varaa teettää. Mutta onneksi on Bauhaus.

Bauhausista löytyy styroksista valmistettuja rosetteja useammassakin koossa, ja meille valikoitui 50 cm läpimitaltaan oleva Emilia-malli (klik). Pienempi malli miellytti tyylillisesti enemmän silmää, mutta se olis näissä huoneissa jääny ihan säälittävän pieneks, eli huoneen koko täytyy valinnassa huomioida.

fullsizeoutput_2610

Rosetti täytyy ennen kattoon kiinnitystä maalata useampaan kertaan. Suosittelen tähän hieman paksumpaa maalia, esimerkiksi mattaa huonekalumaalia (sen sijaan että käyttää tavallista seinämaalia, jota joutuu vetämään pintaan aika (piip) monta kerrosta).

Maalin kuivuttua rosettien keskustaan on leikattava aukko, jonka kautta lampun kiinnitys onnistuu. Suosittelen leikkaamaan kuumalla terävällä veitsellä niin pienen aukon kuin mahdollista, jotta valaisimen kannalla saa peitettyä sen kauniisti (sen sijaan että vetelee kerralla yhden melko epätasaisen ja ison reiän, jota täyttyy peitellä erilaisilla ikean ylijäämämuovilevyillä ja silikonilla).

Mun sisustusmaun ytimessä on vanhan ja uuden yhdistäminen. Sellanen art deco -henkinen ”mid-century -modern”, yhdistettynä tuoreisiin trendeihin. Nää rosetit sopii meidän sisustukseen ihan täydellisesti, ne henkii vanhaa aikaa, mutta silti yleisilme on tosi kevyt ja moderni, eikö vaan :)?

IMG_0381

IMG_0383

 

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”DIY Rosetit kattoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s